BESNİ EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURU KOŞULLARI

1. Öğrenim süresi 4 yıl olan bir üniversiteyi kazanmış veya okuyor olmak,

2. Besni’li olmak. (Başvuru yapan kişinin anne ve babasından en az birisinin Besni doğumlu olması),

3. Üniversiteyi kazandığı bölüm puan türünde ilk 150.000 başarı sıralamasında yer almak,

4. Ara sınıf başvurularında; sosyal bilimlerde okuyan öğrenciler asgari 3/4, fen bilimlerinde okuyan öğrenciler asgari 2.75/4.00 not ortalamasına sahip olmak,

5. Özel/Vakıf okullarında sadece %100 burslu okuyan öğrencilere burs verilmektedir.

6. Yüksek Lisans, 2 yıllık yüksek okullar ile ilk, orta öğretim ve lise öğrencilerine burs verilmemektedir.

7. Ara sınıflar için alt sınıftan 2 ve 2’ den fazla zayıfı olanlara burs verilmemektedir.

8. Besni Eğitim Vakfı Gönüllüsü olarak eğitim vakfına gelecekte katkı sağlamayı taahhüt etmek,

2024-2025 yılı için belirlenen burs tutarı aylık 1.750 TL’dir. Burslar Ekim ayından başlayarak toplam 9 ay boyunca verilmektedir. Burslar ilk 150 bin sıralamasına girmiş olan öğrenciler arasından vakfın verebileceği kapasite kadar öğrenciye başarı sıralamasına göre verilecektir.

Diğer yandan, ebeveynlerinden en az birisini depremde kaybetmiş öğrenciler ile engelli öğrenciler öncelikli olarak Burs Komitesince değerlendirilecektir.