Şaban ÇAĞIRAN
Başkan

Değerli Eğitim Sevdalıları

Besni Eğitim Vakfımız (BEV), Adıyaman’ın Besni ilçesinden yıllar önce ayrılmış, bürokraside ve iş hayatında önemli yerlere gelmiş ancak geçmişte yaşadıkları zorlukları ve memleket insanını unutmamış, eğitim sevdalısı, çok değerli 100 civarında Besni’liler tarafından kurulmuştur.

Vakıf; Besni Belediyesi ve Besni Kaymakamlığı ile ortaklaşa olarak, ilçemizde 25 yıldan bu yana her yıl takriben Eylül ayı sonunda “Eğitim Bayramı” düzenlemektedir. Bu yıl, “Eğitim Bayramı” Organizasyon Komitesine, hemşerimiz, ülkemizin gururu ve en saygın holdinglerinden biri olan Erdemoğlu Holding’in sahibi olduğu “Mehmet Erdemoğlu Vakfı” da dahil edilmiş bulunmaktadır.

Tarihiyle, kültürüyle, üretken-çalışkan ve eğitim gönüllüsü insanıyla, gurbettekiler dahil tüm Besni’liler Eğitim Bayramına her yıl coşkuyla katılmaktadırlar. Bayrama; siyasi görüş ayırt etmeksizin, “eğitim” çatısı altında tüm sivil toplum örgütleri katılmakta, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımız da katkı sağlamaktadır.

“Eğitim Bayramı” dünyada sadece ilçemizde kutlanan müstesna bir bayram olup, bayram süresince alanında uzman kişiler Besni’ye davet edilerek, eğitim-öğretim, sağlık, kültür, edebiyat, üretim, ekonomi gibi hayatın her alanına ilişkin konularda paneller, konferanslar, sunumlar, öğrenciler arası yarışmalar vb. aktiviteler düzenlenmekte, tiyatro, folklor gösterileri düzenlenmektedir.

Vakfımızın faaliyetleri arasında, Eğitim Bayramı kutlamasına ek olarak;

• Besni’ye okul, yurt, eğitim binası yaptırılmakta veya yaptırılmasına öncülük edilmektedir.
  • Yoksul ve ihtiyacı olan, ilk-orta öğrenim ve üniversitelerde okuyan yoksul ve başarılı öğrencilere vakıf üyeleri ve hayırseverler aracılığıyla burslar verilmektedir.
  • Kuruluşundan bugüne yaklaşık 5.000 kadar öğrenciye burs verilmiştir.
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tespit edilen ihtiyaç sahibi okullara kütüphane, bilgisayar, laboratuvar, boya-badana vb. gibi konularda destek olunmaktadır.
  • Okulların kitap-defter-kalem ihtiyaçları tedarik edilmektedir.
  • Öğrencilere kıyafet-ayakkabı vs. desteğinde bulunulmaktadır.
  • Hayatında hiç büyük şehir görmemiş öğrencilerimiz zaman zaman İstanbul’a davet edilerek, bilgi ve kültürlerine katkı sunulmaktadır.

Vakfımız ve Eğitim Bayramının yarattığı farkındalık kapsamında, üyelerimiz tarafından Besni’ye 1’i vakfımız tarafından olmak üzere toplam 13 adet okulun yapılmasına vesile olunmuştur.

Vakfımızı diğer vakıflardan ayıran en önemli kriter, burs verenlerden alınan bağış ve yardımların tamamı (%100’ü) burs olarak verilmekte ve-veya ilgili ihtiyaç sahibi okul ve öğrenciye ulaştırılmaktadır. Yani yönetim gider kesintisi yapılmamaktadır. Zira vakfın tüm cari giderleri üyeleri tarafından ayrıca karşılanmaktadır.

Okul-eğitim binası yaptırmak ve bağışlamak, tadilattan geçirmek başta olmak üzere, burs, bilgisayar, kitap, laboratuvar benzeri nakdi-ayni yardım konularında hayırseverlerin destekleri, eğitim-öğretim dünyasına, yoksul ve başarılı öğrencilere, bizlere ve tüm Besni’li hemşerilerimize büyük mutluluk sağlayacaktır.

Katkılarınız için şimdiden çok çok teşekkür eder, sağlıklı, başarılı ve mutlu günler diler, sevgi ve saygılar sunarız.

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu

Şaban ÇAĞIRAN